Все по-често започнахме да се сблъскваме с еко кожа. Мнозина не разбират за какаво става дума. Обърква ги представката „eкo“. Изглежда, че става въпрос за някаква екологична кожа. Може би животните, от които е била направена, са живели в изключително безопасни и незамърсени райони. Може би не са използвани изкуствени материали по време на обработката. Може би тя не е вредна за атмосферата. Както виждате има много предположения. Но всички са погрешни. Тъй като еко кожата няма абсолютно нищо общо с естествената кожа. Това е напълно изкуствено създаден материал. Ето защо, когато имате желание да си купите обувки, е полезно да знаете по какво еко кожата се различава от естествената кожа.

Произход

Естествената кожа е специално обработена кожа на животно. В началото е почистена, за да се махне мръсотията, мазнините, солите. След това козината и епидермиса се отстраняват от кожата. Следва процес на боядисване.

Еко кожата е полиуретанов филм, приложен върху тъканна основа. Тъй като последният в експлоатация е напълно безопасен, целият материал се нарича екологичен. Основата е памучна тъкан.

Експлоатация

И двата материала са доста удобни, тъй като имат способността да пропускат въздух и влага. За естествената кожа това е присъщо поради естествения й произход. А подобни свойства на еко кожата осигуряват памучния субстрат и порестия материал.

Въпреки това, кожата е по-лоялна към различните повреди, които настъпват по време на носене на обувки, например. Неочакваните драскотини и дефекти се отстраняват с помощта на специални инструменти. При еко кожата е почти невъзможно те да бъдат премахнати.

Температурни условия

И естествената, и еко кожата перфектно понасят температурните промени. Те чудесно издържат на големи студове.

Еластичност и здравина

Естествената кожа е в състояние не само да вземе формата на крака на човек, което увеличава комфорта при носенето на обувките например. Тя, ако я оставите да почива, се връща в първоначалното си състояние.

В допълнение, естествената кожа е по-трайна. Същевременно кожата на животното не е памучна основа с полиуретаново покритие. Еко кожата е достатъчно мека. Високата въздушна пропускливост (по-висока от тази на естествената кожа) позволява дълго време да се поддържа оригиналната форма на обувките.

Миризма и алергия

Естествената кожа има специфичен аромат. Чрез миризмата много хора могат да разграничат този материал. Въпреки това, тя може да предизвика алергични реакции. Еко кожата обаче е абсолютно хипоалергична.

Оригинална форма

Еко кожата е по-удобна за производство. Това се дължи на нейната идеално равна повърхност и размери, ограничени само от възможностите на производителя. А естествената кожа има формата, която природата й дава. Размерът й е ограничен от параметрите на животното. В допълнение, върху повърхността остават следи от жизнената му дейност. Всички механични увреждания, рани, травми, изпъкналости на тялото са ясно видими.

Цвят

Разбира се, този параметър затруднява недвусмислено да се определи кой материал е използван при производството на обувки. Може обаче да опитате.

Например, ярки оттенъци са много трудни за получаване при естествена кожа. При синтетичните материали боята е много по-добра, така че крайният резултат е по-наситен.

Очевидно е много трудно да се направи разлика между естествената кожа и еко кожата. И на допир са много проблемите, защото и двата материала се нагряват при докосване. Ето защо трябва внимателно да разгледате порите. Тъканна основа има само еко кожата.

Не се оставяйте да бъдете измамени. Еко кожата не е нещо лошо, но е неприятно, ако ви е продадена за естествена.

 

Нашите Продукти от Висококачествена Естествена Кожа