В момента пазарът в кожухарския сектор е бойно поле. А воюващите са страни от цял свят. На българския пазар навлизат чуждестранни компании и фирми, които конкурират родните производители. Чуждестранната продукция пристига с претенцията, че нейната стока притежава стил и качество, които смачкват българската традиция и автентичност.

Въпреки все по- нарастващата конкуренция, още има доста убедителни причини, които да ви накарат да изберете българското производство.

Българските кожени изделия гарантират качество на достъпна цена

Един от плюсовете на голямата пазарна конкуренция е, че цените определено са в полза на клиента. Българските кожени изделия се предлагат на конкурентна и достъпна цена, която по никакъв начин не означава ниско качество.

Факт е, че доста от компаниите, продаващи кожени изделия са на пазара от доста дълго време. Продукцията им е модерна, стилна и с отлично качество, но една кратка справка ще ви бъде достатъчна за да видите разликата в цената. Родното производство е няколко пъти по- евтино от чуждестранното. И ще получите качествен продукт, съобразен с вашите изисквания, плюс някои допълнителни екстри като безплатна доставка, упътване за правилна грижа за кожата и съответните материали за това.

По българските модни панаири често се среща лозунга: „Изберете българското“! Това не е безсмислена покана, стремяща се да предизвика патриотизъм. Това е просто съвет към крайния потребител. Познавачи и производители на кожа от България и чужбина са установили, че родните производители работят с по- качествена кожа. Те я изработват, използвайки традиционни методи и финес, а крайният продукт е в пъти по- издръжлив от чуждестранния.

Българският кожухарски занаят има дълга история и пази духа на древна традиция. Това е нещо, с което малко европейски вносители ще се похвалят.

Обърканата поръчка вече не е проблем

Трябва ви качествена кожена чанта или съвременен удобен и здрав колан? Търсите да направите изтънчен подарък за Вашата половинка или за друг повод? Но не желаете да прекарате времето си в обикаляне на чужди сайтове, изчисляване на мита, доставки и вечният въпрос: „Ами ако не ми стане“?

Край на това! Вашето решение е Essandra.com. Единственият по рода си сайт, който продава висококачествени ръчно изработени кожени изделия, на които всеки ценител би се зарадвал. И не се притеснявайте, ако нещо се обърка. Всички продукти се продават с гаранция и опцията да ги върнете. При объркана поръчка винаги можете да се свържете със сайта посредством имейл или телефон. Още на следващият ден правилният продукт вече ще бъде при Вас!

Essandra.com – Българският производител на кожени изделия

Да речем, че сте направили Вашият избор. Горд собственик сте на кожено портмоне, колан или чанта. Но не знаете как да се грижите правилно за естествената кожа. Спокойно. Essandra.com не е просто магазин, от който да си купите нещо и да забравите, той е и шоурум, където можете да научите много неща от грижата за кожата до правилната й експлоатация и дори да я видите и пипнете на живо. Да, правилно прочетохте. Сериозните производители на кожени изделия разполагат с шоуруми в по- големите градове, където бързо ще ви насочат и ще ви покажат продукцията си.

Повечето чуждестранни производители не разполагат с тази опция. Можете да разгледате продуктите им само онлайн на снимка и каквото дойде. Да не говорим после за неприятните последствия, ако поръчката ви се обърка и трябва да върнете стоката обратно в чужбина и то за ваша собствена сметка.

Българските производители работят с традиционни методи и използват най-добрите машини и технологии

Всички български производители на кожени изделия разполагат със сертификат за качеството на своята продукция. Фабриките работят с най- съвременните екосъобразни технологии и машини, а екипът се състои от професионалисти – кожухари, които ръчно изработват прецизните детайли на кожата.

В зависимост от дрането, кожата бива отворена (говеда и свине), затворена (при овцете и козите) и крупонирана (отделя се само гръбната част, наречена крупон, а останалата кожа остава). Високото съдържание на вода и силната замърсеност след дране кара кожата да се разваля много бързо. За това е важно тя да бъде подложена на бърза първична обработка и процес, наречен консервиране. Българските майстори – кожухари почистват кожата от кръв и други мръсотии, изрязват некожените части и премахват останалите остатъци от тлъстини и мускулни частици, разположени по вътрешната страна на кожата. Това премахване в българското производство се нарича шлезене или още лешене. То се извършва ръчно или машинно.

Следва процеса по консервиране, при който се използват да основни метода: осоляване и сушене. Осоляването се извършва по два начина: сух и мокър. Сушенето се използва за кожите от дребни преживни животни и зайци. Овчите и агнешките кожи се сушат навътре с вълната или още наречено „на тулум“, а козите и ярешките кожи са отворени. Кожата при сушенето се изпъва с клечки или се простира на тел за да не се прегъва. Сушенето се извършва в сенчесто помещение с непрекъсната циркулация на въздух в него.

Българските производители използват традиционни методи при обработката на кожа. Много от тези методи се извършват ръчно, което гарантира по- добро качество и прецизна изработка. Българските кожени изделия са единствени по рода си.

Грижа към околната среда и желанията на клиента

Българските производители на кожени изделия използват материали и технология, които по никакъв начин не замърсяват околната среда. Методът на обработка на кожата е щадящ и удължава нейния живот. Отпадъците след процеса на производство се прибират и изхвърлят на обозначените за тази цел места. Когато закупите кожено изделие българско производство, вие не само подпомагате родната продукция, но и си осигурявате притежанието на качествен и стандартизиран продукт.

Ако имате въпроси и специфични желания, винаги можете да разчитате на българските специалисти, които работят индивидуално с всеки клиент и могат да ви консултират и посъветват при избора на материали и изработка.

Българският производител – Лидер в качеството на ръчно изработени кожени изделия

Всички съвременни технологии и машини, използвани при обработката и производството на кожа не могат да ви дадат едно нещо: Това е красотата и изяществото, които могат да бъдат постигнати само чрез ръчна изработка.

Българският производител е наследил кожухарският занаят от векове наред и предава своята традиция и качество чрез съвременната ръчна изработка. Много от ръчно обработените кожени изделия предизвикват захлас извън България. Истина е, че много голяма част от стоката, произведена в България е за износ. Това само означава колко се цени отвън родното производство на кожени изделия и как конкурира наравно с всички останали кожухарски производители в Европа.

Кожени изделия за ценители

Ако се поразровите в чуждите сайтове или имате възможност да посетите магазините, продаващи турски и азиатски кожени изделия със сигурност ще намерите привидно евтини портмонета, колани и калъфи за телефони. Но веднага щом започнете да ги употребявате ще забележите, че тяхното качество далеч не е толкова добро. Кожата ще започне да се пука, бели и люспи.

Ръчно изработените кожени изделия на онлайн магазин Essandra.com предлага на първо място гаранция на всички свои стоки от 5 години. За изработката на изделията е използвана висококачествена агнешка, телешка и свинска кожа, обработена ръчно. Освен класическа кожа тук можете да станете и притежатели на изделия, изработени от екзотична кожа: от „риба лъч“, кожа от черен питон, кожа от щраус, лъскава кожа от алигатор и други. Кожите са висококачествен внос от Италия и са изработени ръчно от български майстор кожухар. Те представляват истинско произведение на изкуството.

Българските производители на кожени изделия трябва да се гордеят със своята пълна гама от продукти, която позволява на интересуващите се клиенти да се „обзаведат“ изцяло с кожа. Българският производител изработва кожени обувки, облекла, чанти, колани, тапицерия за мебели и автомобили, калъфи за телефони, запалки, ключове, каишки за часовници и още много други изделия.

Друго, с което може да се похвали българското производство е, че всички изделия от естествена кожа са със сертификат, гарантиращ дълъг живот. Ако си закупите колан или портмоне например, изработено от висококачествена ръчно обработена кожа, то ще ви бъде вярно години, дори векове наред. Особено, ако полагате необходимите грижи за кожата.

Изберете българското и ще получите не само качествена стока с гаранция, но и по- добра връзка с производителя. Това е много важно, особено ако планирате да закупите изделия по поръчка или да обзаведете дома или колата си с естествена кожа по ваш вкус.

Българският кожухарски занаят е високо оценен по света

Най- популярният производител на кожа по света е Италия. Нейното производство създава великолепни образци, които подхождат на всеки стил. Качеството им е неоспоримо. Разгледайте един италиански каталог и един български и скоро ще откриете, че каквото се предлага в Италия, може да се намери и в България и то със същото качество на достъпна цена.

Италианската кожа може би изкушава доста от вас. Нейната красота и автентична изработка стоят добре на всеки и са високо оценени от професионалисти по цял свят. Но и българския производител оставя своя традиционен отпечатък върху кожата. Това е един неповторим стил, предаван във вековете.

Българският производител на кожени изделия реализира едва 10% от своята продукция на родния пазар. По- голямата част е за износ и е изключително търсена и ценена в страни, където конкуренцията сред производителите на кожени изделия е повече от ожесточена. Говорим за страни като Италия, Франция, Холандия, Швейцария, Белгия и Англия, където производството им е стълб в икономиката. Но въпреки това, българските кожени изделия са високо ценени и търсени точно там. Това е повече от показателно!

Защо да „Изберете българското“?

Освен, че ще подкрепите българските производители чрез закупуването на тяхна стока, но и получавате висококачествен продукт, със сертификат за качество, дълъг живот и всичко това на достъпна цена. Българското производство на кожени изделия е високо оценено по света, време е и ние, неговите сънародници да му отдадем значение и да го оценим както подобава.

 

Нашите Продукти от Висококачествена Естествена Кожа

 

 

Виж Всички