Коланът! Този аксесоар, който подхожда на всеки и е незаменим за мнозина. Факт е, че в миналото коланът се е считал за типично мъжки аксесоар. И все още е така, въпреки че се използва все по- често от дамите, той най- вече играе ролята на добавка към дамското облекло. При мъжете коланът е нещо повече от аксесоар, който придържа панталона на мястото му – той е стил и класа, диктуваща цялостната визия и излъчване на всеки един мъж.

В 21в.  модата е в своя вихър и съвременният мъж много често се затруднява в избора на подходящ колан, който да му подхожда. За това много от мъжете залагат на имитацията, защото просто не им се занимава с това. Точно това е нещо, което не бива да правите!

Освен, че е практичен аксесоар, коланът може да бъде една изтънчена граница помежду вашата горна и долна половина. Много от модните специалисти смятат, че един мъж трябва да притежава поне няколко колана. Но ние в тази статия ще ви кажем, че е по- добре да разполагате с един или два, но те да са стилни, висококачествени и да отиват на всяка една ваша визия.

Изборът на правилният колан за вас е една страхотна инвестиция, не само във вашето излъчване, но и в много други насоки. Точно това е целта на тази статия: Да ви съпътства при основните стъпки при избор на колан:  защо е толкова ценен аксесоар за един мъж, как да изберете правилният за вас и да ви помогне да добавите една ценна вещ към вашата визия и гардероб.

Избягвайте евтините колани.

Стъпка №1 е да не се поддавате на изкушения от рода на: „Само сега, вземете 3 колана на цената на 2“. Обикновено тези колани идват в пакет на промоция и на доста смешна цена. Надявате се да ви изкарат поне малко, но оставате разочаровани по простата причина, че те са изработени от материали с ниско качество или имитация на естествена кожа.

По- евтините колани, които са маркирани като „кожени“, всъщност са от картон, покрит с боя. Отначало те изглеждат лъскави, нови и примамливи, но едва след няколко използвания тази боя ще се обели, коланът ще омекне и ще започне да се разпада.

Коланите изработени от евтини материали, рядко изглеждат добре дълго време!

Носейки подобни колани, оставяте впечатление в околните, че не ви е грижа за външния ви вид, което щом четете тази статия надали е така.

Време да се отървете от всички тези евтини и нискокачествени колани и да се насочите към тези, които ще представят в по- добра светлина себе си, вас и вашия стил.

Важното предназначение на колана.

Класическото предназначение на колана е да разделя торса от останалата част на тялото. Но това далеч не е всичко. Ако коланът е правилно съчетан с чифт стилни обувки има силата да промени цялостната визия и излъчване.

Представете си, например мъж, облечен с дънки или стилен костюм. Това, което прави визията „да хваща окото“ е именно висококачествения колан.

Коланите са допълнителна част, която може да подобри избора на облекло и да допълни вашето излъчване. Не е задължително винаги да носите колан. Но, ако панталоните ви имат примки е хубаво да добавите аксесоарът, който иначе ще липсва от цялостната ви визия.

Как да изберете подходящият колан за вас?

След като вече разбрахте, че този аксесоар винаги е от значение е време да изберете правилният за вас. На пазара със сигурност не липсва избор, което всъщност ни затруднява още повече.

Някои от коланите са с малки катарами и тесни като изработка. Стоят чудесно на стилния ви костюм, но не и на ежедневните ви дънки. Освен, ако не сте от типа мъже, които но стоп ходят с костюм, не залагайте на тази разновидност.

От друга страна има смели и главозамайващи разновидности колани – такива с щампи или надписи по кожата и големи пищни токи, достойни за родео победители.

Ако искате да притежавате един или максимум два качествени колана, изберете такива спрямо вашата визия. Заложете на нещо средно – нито прекалено изтънчено, нито прекалено хард и набиващо се на очи. Най- често е добре да комбинирате колана си с цвета на обувките, защото така комбинирате избора си на стил. Хубаво е да разполагате с колан за официално облекло, още един за стилна ежедневна визия и такива за свободното време.

Оказва се, че добрите колани не струват цяло състояние и си заслужават всяка стотинка, защото ще ви бъдат верни доста дълго време.

Цветът.

Много важна част при избора на колан е неговият цвят. Винаги може да заложете на класическото черно – то си подхожда с почти всичко, придава стил и изисканост на всяка една визия. Друг такъв цвят е кафявото. Кожата си отива с кожа. Ако носите кафяви кожени обувки, тогава и коланът трябва да бъде кафяв. Същото се отнася и за черното. Лъскави лачени обувки задължително се комбинират с подобен колан. Ако обувките ви не са кожени, тогава имате повече свобода на избор и може да разнообразявате с различни по цвят и вид колани.

За мъжете, които искат да покажат малко повече характер са останалите цветове. На пазара има голям набор от цветове, така че със сигурност няма да се чувствате консервативни. Коланите с редки животински мотиви могат да бъдат доста скъпи, но все още може да ги носите с ежедневното си облекло. Коланът от змийска кожа, също хваща окото, зависи обаче колко внимание искате да привлечете към тази част от тялото си.

Един съвет: Винаги избирайте цвят и стил на колана, който ви харесва, защото само тогава ще го носите с увереност и ще прибавите стилна нотка във визията си, която няма да остане незабелязана от останалите.

 

 

Нашите Колани от Висококачествена Естествена Кожа Произведени в България