Обикновено е приета нагласата, че чантите са повече женско „нещо“, но ние сме на път да оборим това твърдение със солидни факти. Около 2,8 милиарда долара са похарчили мъжете за чанти през 2014г., а през 2018г. цифрата дори се увеличава до главозамайващите 8 милиарда долара за година. Модата еволюира, наред с това еволюира и мъжкият вкус.

В тази статия ще поговорим малко повече за мъжките чанти. Те са стилни и луксозни и стават дори задължителни с присъствието си във визията на всеки уважаван бизнесмен. Важно е, обаче мъжката кожена чанта да бъде добре избрана, защото говори много за своя притежател.

Като вземем на предвид фактът, че има тонове различни типове чанти на пазара, изборът на мъжка чанта е наистина труден. Освен това е важно да притежавате продукт, който си заслужава цената. Добре изработеният кожен куфар или чанта за лаптоп мигновено ще прибавят висок клас към вашия стил и ще променят визията ви до неузнаваемост.

Точно за това е важно да изберете внимателно своята чанта, в която ще държите важни и професионални неща като лаптоп, таблет, органайзер, документи и т. н. и ще разнасяте със себе си всеки ден. Предлагаме ви няколко съвета за това как да изберете мъжка кожена чанта, съответстваща на вашия стил.

Да започнем!

Съобразете се с вашият бюджет.

Първата стъпка към избора на стилна мъжка кожена чанта е да определите колко сте готови да дадете за нея. По магазините ще видите огромно разнообразие от чанти. Някои от тях са на известни марки, но както всички знаем – марката струва пари и то доста. От друга страна може да се спрете на стилна и луксозна кожена чанта на не толкова известна фирма, но все пак предлагаща високо качество и лукс.

Важно е да не забравяте, че чантата изработена от висококачествена кожа винаги оправдава цената си.

Механично направена срещу ръчно изработена чанта.

Другият важен и сравнително труден избор, който се налага да направите е дали да си вземете механично изработена кожена чанта или ръчно направена. Първо да определим разликата помежду двете: По- голяма част от чантите, които се продават на пазара се изработват от машини или механични устройства. Те също са красиви, стилни и луксозни, но липсва това внимание в детайла, което може да се забележи само при ръчно изработените кожени чанти.

Някои от кожените брандове изработват продуктите си изцяло на ръка. Изисква се значителна отдаденост, високо ниво на умения и малко повече време. Фокусът, вниманието към всеки дребен детайл, дизайна, материалите и шевовете накрая създават най- добрата кожена чанта.

Две чанти, изработени на ръка никога не са на 100% идентични една с друга. За това, ако изберете ръчно изработена кожена чанта ще се превърнете в горд собственик на уникален по рода си продукт.

Заложете на кожата.

Вече знаем за изумителните свойства на естествената кожа и не се и съмняваме в нейната здравина, издръжливост и дълготраен живот. Освен това чанта, изработена от естествена кожа ще придаде несравним лукс и стил във визията на всеки един мъж.

Знаете какво казват: „Ако е изработена добре, ще живее завинаги“. Отнася се изцяло за кожената чанта. Особено, ако полагате и нужните грижи за нея.

Винаги проверявайте вътре в чантата.

Когато си избирате чанта е добре да „хвърлите“ едно око и във нейната вътрешност. Повечето от нас се задяваме веднага по нейната външна красота и пропускаме да видим с какво разполага вътре. Ето няколко въпроси, които ще ви помогнат при избора на чанта:

  1. Изработена ли е от висококачествен плат или евтин материал?
  2. Разполага ли с достатъчно допълнителни прегради и джобове?
  • Разполага ли с отделение за лаптоп (ако имате нужда от такова)?

Имайте предвид, че шевовете на висококачествените чанти са винаги последователни. Ако не са, чантата не е от толкова висок клас.

Проверете внимателно всички каишки и дръжки.

При избора на мъжка кожена чанта на първо място винаги се поставя нейната здравина. Може да я определите като тествате внимателно всички презрамки, дръжки и каишки. Ако са изработени от двоен пласт дебела кожа с масивни катарами значи чантата ще ви свърши чудесна работа.

Евтините материали губят своята гъвкавост след значително кратко време на употреба.

Размерът е от значение.

Винаги е добре да се спирате на такъв размер чанта, който е лесен за носене. Изберете такава, която разполага с достатъчно прегради и отделение за всекидневните ви вещи. Ако носите лаптоп със себе си задължително проверете чантата дали е снабдена със специална преграда за него.

Стилът.

И достигнахме до последната, но също толкова важна точка. Важно е да съобразите чантата с вашия стил. Черната мъжка кожена чанта се счита за класическа и консервативна, подходяща повече за формални поводи, изискваща официално облекло. Кафявата кожена чанта предоставя по- разчупен и небрежен вид, като може да се носи с ежедневно облекло.

Важно е чантата ви да бъде в изчистен класически цвят. Не се препоръчват крещящите цветове кожени чанти, защото това може да доведе до претруфена визия и да развали вашия стил.

 

Нашите Предложения за Страхотна Мъжка Чанта