Мъжката мода е по-строга към аксесоарите, отколкото женската. Портфейлът на мъжа е съществен елемент, свързан с имиджа на този, който го притежава. Много важен е правилният избор на мъжки портфейл, така че той да подчертава статута и положението на притежателя си.

Често мъжете освен пари носят документи, визитки и други необходими неща. Ето защо преди закупуването на портфейл, всеки трябва ясно да си дадете сметка за какво ще го използва. Някои мъже харесват да държат парите си подредени по големина на банкнотите и тогава е добре портфейла да бъде с две отделения. В тях има и специално място за визитки и джоб за монети. Ако трябва да се съхраняват няколко кредитни карти, ще е необходим мъжки портфейл с три отделения.

Материалът, от който е направен портфейла, също има голямо значение. Ако сте сигурни, че трябва да купите и да подарите удобен портфейл за пари, тогава не избирайте прекалено скъп и заложете на изработен от изкуствена кожа. Но ако държите на своя имидж или искате да направите елегантен подарък, спрете вниманието си на продукти от велур или естествена кожа. Изберете цвят подхождащ на костюмите ви или класическо черно. Този цвят е неутрален и подходящ за всеки тип мъжки облекла.

Какъв трябва да бъде размерът на мъжкия портфейл? Този параметър зависи от това къде мъжът ще го носи. Ако това е в джоба на панталон, яке или риза явно обемистите портфейли не са подходящи. Въпреки това твърде малък портфейл няма да свърши работа, защото в него няма да влязат няколо визитни картички и кредитните карти. Ако портфейлът ще се носи в чанта, най-подходящият вариант, който може да си позволите, е такъв с много отделения за всички видове документи, флаш памет и дори химикалка.

Да обобщим какво трябва да се има предвид при избора на мъжки портфейл за собсттвени нужди или за подарък.

На първо място за какво най-вече ще се използва портфейла. Ако той е необходим само за съхранение на банкноти трябва да се прегъва на две. Ако е необходимо да се съхраняват не само пари, но и множество визитки, кредитни карти и други дреболии изберете портфейл с много отделения и джобове. Има портфейли с отделения за USB-карти, химикалки, шофьорска книжка и др. Портфейлът, който се прегъва на три, е предназначен повече за съхранение на кредитни карти, а носенето на пари в такъв портфейл не е удобно.

Следващото много важно нещо, което трябва да установите, е видът на материала, от който е изработен портфейла. Тъй като този аксесоар е неделима част от имиджа на мъжа, той трябва да бъде изработен от качествена естествена кожа или от велур в цвета на дрехите. Също така кожата може да бъде текстурирана или гладка, велурена или да е комбинирана с микрофибри. Най-добре е, ако кожата е напоена със специален състав, защитаващ повърхността от надраскване и повреди, както и от влага. Младите мъже, които предпочитат спортния стил, могат да направят своя избор в полза на плътната тъкан, от която да е изработен техният портфейл, с множество карабини, крепежни елементи и отделения.

Третият важен елемент при избора на портфейл е неговият цвят. Не се колебайте – заложете на класическите цветове – черно и кафяво. Те са подходящи за всеки сезон и за всички дрехи и аксесоари.

Обърнете внимание на размера на портфейла. Най-често мъжките портфейли се носят в джоба на панталона или сакото. Затова те не трябва да бъдат много обемисти. Прегледайте всички шевове дали са здрави и се уверете, че няма стърчащи конци от тях. Качествените мъжки портфейли обикновено са придружени с инструкция за експлоатация или етикет, в който се посочва производителя и материала, от който е изработен.

След като уточнихме най-важното при избора на портфейл винаги може да заложите на този аксесоар като на сполучлив подарък за някой, който ви е важен. Със сигурност той ще оцени вашия жест и всекидневно ще има поводи да се сеща с добри чувства за вас – човекът, който е направил добър избор в морето от много възможности.

 

Нашите Предложения за Мъжки Портфейли